2016-04-21
香港人既忙碌有時都幾可悲,連食個午餐都要quick,有時都諗係香港社會既問題定係香港人既問題?我都真係好羨慕外國人既生活態度 今日一場接一場連Lunch都差D無得食,1點左右係觀塘Manulife做完野,下一場趕住過海本身諗住吾食,咁岩見到間Coffee Shop 叫Express Bar By Lassana放曬沙律同D三文治係到幾吸引,過左去望望,店員推介我新出既焗薯,一向有D選擇困難症既我今次一於吾糾結是但解決左個lunch先。 焗薯用白色外賣紙盒裝,比我個時feel到好夠熱,佢地menu都有數款配料可以揀,我要左芝士同吞拿魚($42),拎完拿拿霖上私家車行人! 我係一個薯迷,之前米芝蓮個間叄薯我食過認真吾好食,super sandwich 個D都還好,但我想講express bar呢個係我食過最好食既!打開已經覺得靚過其他,一叉落去仲出煙架!!薯仔吾會話好淋,岩岩好,薯仔有D味吾淡,配料都幾多!個皮仲脆脆地~食曬成個都吾滯 ,佢地有個Set係有埋野飲同沙律都係$68!其實佢地D沙律睇落好正,只可惜有D飽,下次再路經Manulife我會試下! P.s 佢地有賣三文治同其他麵包,睇
芝士吞拿魚焗薯
芝士吞拿魚焗薯
其實佢地D沙律睇落好正,只可惜有D飽,
P.s 佢地有賣三文治同其他麵包,睇落脹卜卜好好食,附近返工真係好幸福,日日食我都肯