2021-10-08
呢間咖啡每個角落都可以成為打卡點,以工業風裝修,充滿八十後回憶又不失時代感。老闆好Nice,睇得出佢為呢間Cafe花盡心思。事源我無飲哂個餐湯,老闆執枱既時候問我係咪唔好飲,其實係個人喜好唔特別鍾意忌廉湯😂 所以覺得老闆都幾精益求精,對食物好有要求👍🏻燒春雞配薯菜 $128燒春雞既雞肉都OK,都頗滑,係唔夠Juicy唔夠汁,但加埋芥末醬食都係唔錯既☺️ 最鐘意個炸薯波,熱辣辣又好脆,加茄汁食好好味😋俄羅斯烤牛柳闊條麵 $148牛柳幾粉嫩,好有咬口,可以再大塊啲。闊條麵個汁幾特別,有肉桂味,唔似平時食開既忌廉汁。巴馬火腿卡邦尼扁意粉 $128個汁都幾濃厚,配埋扁意粉食好有質感,唔膩同好有Parma ham既鹹香味☺️曲奇黑糖麻薯窩夫(全份) $88揀哩間餐廳主要係為咗哩份窩夫而黎🤩🤩 身為窩夫控嘅我超好食😍 窩夫入面充滿滿滿嘅黑糖麻薯,好滋味,好有口感。生日仲可以+$20 配埋生日牌同吹極唔熄創意蠟燭,非常有氣氛😹八十後士多啤梨及藍莓乳酪沙冰 $48哩杯都係佢哋既Signature 飲品,Yogurt 果同莓果適中,配上藍莓同穀類脆片,好好飲☺️
燒春雞配薯菜 $128
俄羅斯烤牛柳闊條麵 $148