最近聖誕節,想留喺香港消費,但係好似年年聖誕節都差唔多咁~最近俾我發現原來海港城附近嘅天星碼頭新開咗一間「Stay」既酒吧🍺佢嘅特別之處係將天星小輪改造成一間酒吧,係全港唯一一隻海上移動酒吧⛴️可以係度chill住坐低飲嘢真係第一次!偶爾放慢步伐,靜靜欣賞維多利亞港的美景真係唔錯!船尾可以望住海港城,船頭仲可以望到對面岸嘅燈飾,唔使同人爭🤣仲要每晚都有唔同既live band聽!佢哋有四杯嘅signature Cocktail同埋小食提供~我哋叫咗Stay Home同埋Stay Hungry。-Stay Home🍹係以茶餐廳凍檸茶為靈感設計的雞尾酒~保持左茶餐廳凍檸茶的味道,酒味唔太重,好啱女仔飲!-Stay Hungry🍸用左Rye Whiskey, Vermouth同Bitter整成,再加咗塊橙皮喺裏面。呢一杯Cocktail相對比較濃烈,拎住出去船頭或者船尾影吓相就最好不過

我哋叫咗Stay Home同埋Stay Hungry。
-Stay Home🍹

-Stay Hungry🍸