2018-11-07
挑起條癮好想食鰻魚飯,上網做下資料搜集,見到呢間有全條同半條鰻魚定食!即刻二話不說,約埋男朋友去探訪一下!東京食堂位於尖沙咀,小店營式唔係太多座位,入面大約坐到10位,外面都有兩張枱。分了兩段營業時間,所以想去嘅朋友要睇準時間,唔好摸門釘。蒲燒鰻魚有半條或全條選擇,加$30就可以成為一個定食,包埋:一碗珍珠米,味噌湯,凍豆腐同茶。本身打算同男朋友一人一個定食,但又想試多個小食,所以我哋叫咗全條蒲燒鰻魚,額外加多兩碗珍珠米share食!🔹蒲燒鰻魚(全條) $118全條鰻魚仲大過一隻手掌,賣相非常吸引,已經好想一啖咬落去。肉質嫩滑無幼骨,醬汁算濃味,撈飯食一流。不過珍珠米略嫌未夠熱,如果再熱啲就perfect!🔹蟹肉忌廉薯餅 $24炸得金黃色嘅薯餅,一啖咬落去之後,發現外層好薄,相反入面嘅蟹肉忌廉滿到唧出黎,creamy又juicy。🔹蜂蜜梳打 $24 檸檬紅茶 $18叫咗兩杯飲品,原來檸檬紅茶都會落少少蜂蜜,份量適中,唔會太過甜。📍東京食堂尖沙咀柯士甸路15A柯士甸大廈地下D舖..環境分數:8/10食物分數:8/10Encore分數:8/10
🔹蒲燒鰻魚(全條) $118
不過珍珠米略嫌未夠熱,如果再熱啲就perfect!
🔹蟹肉忌廉薯餅 $24
🔹蜂蜜梳打 $24 檸檬紅茶 $18