📌 安平燒肉 - 旺角彌敦道593-601號創興廣場9樓🗓(27/7) 星期日 ⏰ 下午4:30左右 💈特式:日韓燒肉我諗大家都食得多,但台式燒肉就應該少d食到,今次就同朋友嚟食呢間安平嘅全新Menu - 日本A4+和牛饗宴。🥩🍔🌭🌮🥗🥯🥘🍲🍝🍣🥟🍤🍱食物:今日食呢個最高級別,如果睇啱時間入坐仲有優惠,4百多d就可以食到接近百款食物,仲要係任食日本A4+和牛,等我同大家講下🇼🇸燒肉味道先。日本A4+和牛饗宴 - 呢個餐除左可以任食日本A4+和牛同海鮮之外,佢仲有最近大熱嘅極.厚切檸檬牛舌,上菜時仲會會附有專用餐具及刀叉,充滿儀式感。肉類 - 淨係肉類牛/豬/雞都有唔少選擇,但最出色一定係日本A4+頂級和牛,有肉味又有油花香。此外,壺漬特調牛肋肉亦都相當一流,每次出菜質素都keep到一致水平。另外,醬燒一口和牛丁/和牛壽喜燒/蘭王蛋月見牛都好高質,個人私心最推介係五香辣味雞心,我一個人都食左佢成20粒。海鮮 - 呢個和牛餐會包埋炙烤白鱔同霸王蝦,及威士忌釀鮑魚任食,個鮑魚配上特製嘅威士忌醬烤製,一流。所有海鮮好新鮮,霸王蝦仲要開埋邊,另外生蠔同帆立貝size好大隻,亦唔會有雪藏味,都係必
📌 安平燒肉 - 旺角彌敦道593-601號創興廣場9樓
🗓(27/7) 星期日 ⏰ 下午4:30左右

🥩🍔🌭🌮🥗🥯🥘🍲🍝🍣🥟🍤🍱
安平慢熬清雞湯

極.厚切檸檬牛舌

日本A4+和牛饗宴
日本A4+和牛饗宴
日本A4+ 和牛壽喜燒

海鮮 - 呢個和牛餐會包埋炙烤白鱔同霸王蝦,及威士忌釀鮑魚任食,個鮑魚配上特製嘅威士忌醬烤製,一流。所有海鮮好新鮮,霸王蝦仲要開埋邊,另外生蠔同帆立貝size好大隻,亦唔會有雪藏味,都係必點之選。
威士忌釀鮑魚  +  炙燒霸王蝦

台式小食 - 台式小食/燒烤都有大約20款,當中心水推介有好多,例如烤魚干/滷水涼拌鴨舌/甜不辣/墨魚香腸/奶油金菇/安平炸蚵卷/花枝排/鹽酥雞,真係淨食小食都飽到喊呀。
台式小食

☕️🍵🥤🧋🍺🍷🥃🍹🧉🍾🍶🥛
飲品 : 呢個餐包Sapporo生啤同Somersby果酒無限續杯,仲有一款特調雞尾酒都係任飲,唔飲酒嘅朋友除左係自助區有大量選擇外,仲可以叫珍珠奶茶/百香果綠茶/亞里山檸檬紅茶/冬瓜茶/紅火冰茶。

🍽環境:餐廳裝修無論裝飾/醬料及飲品擺位都睇得出好用心,餐廳佔地都大,有唔少卡位,仲有一列長枱可容納一班朋友一齊用餐,抽風亦做得算唔錯,唔會好重油煙味,整體環境都整潔乾淨光猛。

🤵🏻🤵🏻‍♀️🤵🏻‍♂️服務:全程係用QR Code落單,但一埋位職員都好用心介紹menu/飲品區/洗手間位置等等,態度認真唔錯,上菜/收碟速度都好迅速,亦無漏單/扣單情況出現。

💰💸價錢:只可以話$4️⃣0️⃣0️⃣人均左右任食日本A4+和牛燒肉,仲包埋多款海鮮同其他小食,食物種類多,質素又好,仲有生啤任飲,相當合理抵食。

🐲💬總結:我覺得今日食呢個燒肉真心高質,食到飽飽又開心,我應該都會推介比其他朋友,又或者約埋一大班人嚟食,到時一齊喪飲一定會仲開心。

推薦指數:❤️❤️❤️❤️🤍
2025-07-27