又到Happy Friday唔想煮既時候,放工經過愛上米線見到佢地update左新menu,多左幾款小食同新款本地口味既米線,餐廳嚴選食材,所用既係海鹽同珍珠米,誠意十足,而落單方面更加入車仔麵模式可以自選配料同湯底,咁方便一於今晚買外賣返屋企食啦~🌟脆炸流心蛋肉燥拌飯 ($49)肉燥份量都唔少,鹹香十足,送飯一流,上面有隻炸到金黃色既流心蛋,篤穿蛋黃將蛋漿撈埋飯一齊食,仲要用上珍珠米,正😍😍🌟下午茶: 蒜香炸豬扒番茄湯米線 ($36)趕得切叫埋個下午茶餐,揀左個番茄湯米線,用上大量番茄熬製而成既湯底特別香濃,新鮮炸起既豬扒好香,預先用蒜蓉醃製既豬扒蒜香味濃,推介☺️🌟麻辣爽脆豬耳 (套餐+$10加配小食)下午茶餐仲可以用優惠價加配小食,我就揀左麻辣豬耳,份量都幾多,性價比高,食第一啖唔覺好辣,原來好戲在後頭,佢地既麻辣係後勁湧上既辣,好惹味💯🌟招牌手打魚腐串系列 ($18)🌟愛上米線推出左招牌手打魚腐串系列,真材實料用魚肉打成既魚腐串,共有三個口味: 冬蔭公、櫻花蝦同甜粟米,我地唔食辣就揀左櫻花蝦同甜粟米,即叫即炸聞落好香,啖啖魚肉有嚼勁,加入香甜既粟米粒口感豐富,櫻花蝦味都有淡淡既蝦

🌟脆炸流心蛋肉燥拌飯 ($49)

🌟下午茶: 蒜香炸豬扒番茄湯米線 ($36)

🌟麻辣爽脆豬耳 (套餐+$10加配小食)

🌟招牌手打魚腐串系列 ($18)🌟
愛上米線推出左招牌手打魚腐串系列,真材實料用魚肉打成既魚腐串,共有三個口味: 冬蔭公、櫻花蝦同甜粟米,我地唔食辣就揀左櫻花蝦同甜粟米,即叫即炸聞落好香,啖啖魚肉有嚼勁,加入香甜既粟米粒口感豐富,櫻花蝦味都有淡淡既蝦香,上面加左紫菜粉更加香口😍

🌟陳醋爽脆雲耳 ($17)
另一款前菜就揀左爽脆既雲耳,呢啲天氣食個冷盤,酸酸地夠哂開胃

🌟香噴噴奶黃金沙雞翼 ($32)
呢個私心推介大家一定要試,上枱嗰陣已經聞到好香鹹蛋黃味,酥脆既雞翼加上鹹蛋黃醬,鹹香味十足,食到唔停口😋😋😋

🌟大澳爆汁雞翼 ($28)
呢個大澳爆汁雞翼都好出色,大澳最出名係蝦醬,用蝦醬醃製既雞翼好香,雞肉嫩滑,正🥰🥰🥰

拎完外賣個陣店員同我講,原來堂食可以無限追加白飯同米線,下次一定要同大胃朋友一齊堂食先得🥰🥰🥰

#愛上米線 #銅鑼灣美食 #旺角 #尖沙咀 #北角 #銅鑼灣 #香港仔 #米線 #香港口味 #香港美食 #相機食先 #打卡