等级3
2020-09-02 633 浏览
將軍澳TKO Gateway 開咗間新嘅日式料理-俺流亭,趁放寬限聚令夜晚同女友去試食新嘢!舖位位置前身係連鎖壽司舖,而家裝修寬躺好多,限聚令下對面冇人坐,坐得更加舒服😅俺流亭菜式包羅萬有,有湯烏冬,窩燒烏冬,鐵板飯,關東煮,丼飯,定食同埋各種日式小食。我哋叫咗窩燒烏冬,湯飮落比較咸,唔知有冇落師傅😑烏冬配料豐富,蜂巢豆腐沾滿湯汁,食落很juicy。 烏冬除咗窩裏配料,我哋仲叫咗炸雞件,雞肉嫩滑唔鞋口,如果配埋沙律汁更加好食😋關東煮本來叫咗四樣餸,唔知係咪開張有少少亂,落錯單,嚟少咗大根,後尾先至補返。鐵板炒烏冬叫咗豚肉,上枱時個鐵板仲燒得好熱,底部啲烏冬好快已經燒燶咗,有啲美中不足。總括來講,俺流亭菜式多樣化,性價比高,就可享唔同嘅日式料理。
更多

201 浏览