🚩帝京酒店🚩剛剛12月份旺角開左新放題‼️前身為帝京酒店自助餐「花月庭」,而家化身為日式放題殿 大喜屋😎😎一踏入餐廳,真係好似踏入左一個宮殿,地方真係超大!見到保留左少少以前酒店既建築🏘️今期「殿」全新推出上湯焗龍蝦烏冬,以及有無盡海膽菜式😉聽落都已經好吸引,以前去親尖沙咀個間「殿」都必定會食海膽手卷😋🍜上湯焗龍蝦烏冬每籠上面都會有一大舊龍蝦肉,鋪滿芝士🧀🧀作為海膽控既我,叫哂所有採用北海道海膽製成嘅菜式,海膽拖羅、海膽拖羅黑松露帶子、海膽軍艦😀全部都好新鮮,因為全部都唔會有腥味🤤🤤🤤🤤🥗前菜都有數十款、當中好少放題會有風乾火腿、西班牙辣肉腸、煙三文魚,仲有多款蔬菜可以自製唔同味道既沙律🥤飲品真係多到唔知飲咩好,連韓國燒酒真露都有,紅酒同冷熱飲既清酒🍶都有!罐裝盒裝汽水果汁應有盡有,仲有餐廳自己沖既珍珠奶茶同埋港式樽仔奶茶,必定要飲🤤🦐刺身極度新鮮,食落係厚實爽口清甜,瘋狂叫左幾轉🤣🤣🥩熟食方面,依然唔少得有燒羊鞍,食落啖啖肉,而且唔覺得好重羊羶味。仲有燒七味鱈魚乾配沙律醬,絕對好啱同朋友飲住🍺啤酒吹水一路食,燒到好脆,而且有魚嘅味道🤤🍨最後甜品,我拎咗海鹽雪糕,然後自己加咗榴槤蓉,呢個配
🚩帝京酒店🚩

🍜上湯焗龍蝦烏冬
每籠上面都會有一大舊龍蝦肉,鋪滿芝士🧀🧀

🦐刺身極度新鮮,食落係厚實爽口清甜,瘋狂叫左幾轉🤣🤣

🍨最後甜品,我拎咗海鹽雪糕,然後自己加咗榴槤蓉,呢個配搭簡直係100分🥰🥰🥰除咗配搭杯裝雪糕,我覺得仲可以配埋軟雪糕添😋😋

📍 殿·大喜屋 (旺角)
🗺️ 旺角太子道西193號帝京酒店2樓