2018-12-05
⚠️更正 兩小時任食 🥢$158-$198 CP 值高任飲啤酒汽水涼茶任食新鮮火鍋料雞煲火鍋🥢手切肥牛+$20🥢如果你是麻甩女子或者是麻甩佬絕對要來這間火鍋店,因為夠麻甩夠豪放,呢個價錢不用加一,可以放任咁食新鮮內臟🥢百年古方雞煲 雞煲是新鮮雞,肉質唔錯,味道似深圳雞煲味道,小辣辣度輕微,要中辣先夠辣🥢火鍋配料如果你喜歡食內臟就開心了,有很多新鮮內臟選擇,全部都新鮮的,由其是雞腸,鵝腸食落感覺新鮮脆口,其他黑柏葉,另外有豬天梯,生腸頭,雞雜,豬腦,豬脷,這些比較刁轉的內臟,但未試過不知道品質如何,田雞有點恐怖,因為即劏,肉是跳跳下,證明真係生劏🥢手打蝦丸是手打的,但有陣胡椒味道,食落超爽口彈牙,味道有點似食一粒沒有皮的蝦餃🥢手包雲吞餃子是手工包夠曬誠意,而且蝦很多,彈牙好味🥢超勁爽生麵呢個麵是食得出新鮮麵店的那種生麵口感,吸湯又爽口🤦🏻♀️唯一唔好是次次去都會食到好撐好飽,百幾蚊有咁多新鮮食材真係食得好爽,由其是同麻甩朋友去,一齊飲啤酒最夾 #肥#淑女不要去紅火雞煲
地址: 深水埗順寧道23-26號康福大廈地下9號舖
地址: 長沙
🥢手切肥牛+$20
🥢百年古方雞煲
🥢火鍋配料
🥢手打蝦丸
🥢手包雲吞餃子
是手工包夠曬誠意,而且蝦很多,彈牙好味
🥢超勁爽生麵
呢個麵是食得出新鮮麵店的那種生麵口感,吸湯又爽口
紅火雞煲
地址: 深水埗順寧道23-26號康福大廈地下9號舖
地址: 長沙灣元州街277-279號地舖
電話: 27087083
#麻甩女子#麻甩佬##辣#香港美食#香港小店#今晚食咩好#今晚食乜好#食好西#食好西系列#非廣告#吃貨#吃貨日常#吃貨人生#吃貨日記#支持小店#旅行日記#食評#內臟#內臟控
#hongkongfood#food#foodie#hongkongfoodie#eat#eatgoodwesteatbadwest