2016-07-27
已經係第二次入黎食喜馬當先, 入黎食, 一來可以滿足老公係現場睇跑馬仔, 二來可以滿足我食..食...食...今次都一樣要係一個月前訂枱, 真係一枱難球, 冇計, 因為佢只係係跑馬日先會開一開始會有頭盤, 刺身, 麵包, 糕點, 去到兩點, 麵包, 糕點位就會轉左做甜品, 但係頭盤, 刺身仍然可以繼續食.....刺身每次有四款, 我記得上次都係哩四款, 我唸應該都係不變, 有三文魚, 吞拿魚, 八瓜魚, 甜蝦, 全部都好新鮮冷盤: 沙律菜, 蝦, 螺, 青口, 各款沙律, 我最鐘意食佢地既蝦同螺, 夠晒鮮甜, 新鮮, 啲蝦好彈牙添...頭盤有各款hams, 生果, 麵包, muffin, 酥, 芝士。麵包同muffin 當然唔會食啦, 因為太頂胃啦, 我楝左蘋果酥, ok wor, hams 有三款, 每款都攞啲黎試下, 芝士都楝左兩款, hams 有啲用黎夾下生果食, 有啲用黎夾下芝士食, 一流呀!基本上一坐底就會問你今日食乜野main course, 放心, 唔係一點就即上, 可以要求佢幾點先送黎, 我會建議大約一點食, 因為食完個main course, 休息一陣就可以再戰甜品m
main course 通常有五款, 頭個三款一般都要加少少錢 (即係食材好啲啩), 有兩款係不用加錢既