2022-10-18
豉油同雞都係佢哋出,你出錢就得啦🙌🏼。以前返工嘅時候,我可以一星期食足五日嘅食堂🥴(同事紛紛表示「好嗎」,甚至有人聽到會哀號嘅程度)。除咗每日都會轉但一定保留住 籠仔荷葉蒸肉餅🍖嘅午餐菜單之外。佢哋最出名嘅係每日令八十幾隻雞喪生💀嘅鹽焗雞/四川麻辣口水雞/蜜糖玫瑰豉油雞🐔同應該依家無乜人會夠膽評測嘅一人盤菜🤭。當日留意到有個炒公仔麵要嘅時候都唔敢相信自己雙眼😂,望一望寫住「火之藝術」🔥。嗯,應該係鑊氣嘅第二種說法。蜜糖玫瑰豉油雞調味偏鹹甜(正😙),帶玫瑰露酒嘅香味🌹,入口順滑。個汁就咁送飯都冇問題🍚,當日肉偏瘦但肉質都鮮嫩。豉油雞嚟講都算中上佳品。當然要配返杯凍檸茶走甜去欺騙自己肥淨係關杯嘢飲事🤷🏻♂️。以前主打係灣仔嘅街坊生意,老闆娘就好耐冇見都會認得我🥹,更每個月都會派飯俾長者,食物除咗好食,充滿嘅係滿滿香港人情味🫂。-1 / 蜜糖玫瑰豉油雞-總分: 8 / 10-
1 / 蜜糖玫瑰豉油雞
總分: 8 / 10