2011-04-25 63 浏览
以下嘅食评系一个多月前食嘅,由于小弟之前较忙所以依家先打返当晚5个人一齐去试下呢间D蓝鳍吞拿鱼~我地叫左5个set ,有4个不同种类~当晚人唔算多,得我同另一枱,所以待应服务唔差,又无赶客同快餐feel,坐得relax 而且可以慢慢食~不过佢地整野食都几耐,要几个字先有得食蒸蛋个蒸蛋好滑好有蛋味,蛋内有D冬茹粒,香得黎又增加口感面豉汤味道不太咸,正常味道无特别~天妇罗我忘记影个天妇罗,天妇罗系可以任食虽然话任食,但质素好好,天妇罗新鲜炸起,天妇罗浆也不会太厚破坏口感蓝鳍吞拿鱼扒饭定食呢个吞拿鱼扒我最推介,吞拿鱼表面轻轻烧一烧,鱼脂肪溶化成鱼油,好香吞拿鱼味将烧左嘅吞拿鱼放入口,吞拿鱼好似油嘅溶化系口,有溶化嘅油包住吞拿鱼,令吞拿鱼加倍油滑,再加上吞拿鱼本身味浓,正!加上个酱汁,食下饭可以清一清D鱼油,之后再食~蓝鳍吞拿鱼蓉饭定食个吞拿鱼蓉同上一样咁浓吞拿鱼味,一样咁滑~但可惜冇左种入口溶化嘅感觉,所以加多少少食吞拿鱼扒好好多~油甘鱼&三文鱼饭定食 & 烧肉饭定食呢两个定食系我FD叫嘅,所以冇试到, 不过都好似好靓下~沙律个沙律系薯仔沙律,可能食完吞拿鱼,满口鱼油食D沙律特别觉得fres
以下嘅食评系一个多月前食嘅,由于小弟之前较忙所以依家先打返

当晚5个人一齐去试下呢间D蓝鳍吞拿鱼
~
我地叫左5个set ,有4个不同种类~
~
不过佢地整野食都几耐,要几个字先有得食

蒸蛋
个蒸蛋好滑好有蛋味,蛋内有D冬茹粒,香得黎又增加口感

面豉汤
味道不太咸,正常味道无特别

天妇罗
我忘记影个天妇罗,天妇罗系可以任食

蓝鳍吞拿鱼扒饭定食

加上个酱汁,食下饭可以清一清D鱼油,之后再食

蓝鳍吞拿鱼蓉饭定食
个吞拿鱼蓉同上一样咁浓吞拿鱼味,一样咁滑~
但可惜冇左种入口溶化嘅感觉,所以加多少少食吞拿鱼扒好好多~

油甘鱼&三文鱼饭定食 & 烧肉饭定食
油甘鱼 & 三文鱼饭定食
烧肉饭定食
呢两个定食系我FD叫嘅,所以冇试到, 不过都好似好靓下~

沙律
薯仔沙律
个沙律系薯仔沙律,可能食完吞拿鱼,满口鱼油食D沙律特别觉得fresh, 清一清个口嘅感觉

整体食物质素唔错,价钱唔算平但都仲算平民可以食得起~
唔知日本今日有冇影响到呢间D食物, 但我有机会都会再去食呢间
!
薯仔沙律