2019-09-23 156 浏览
今日同朋友落旺角行街,晚飯都想坐多陣吹個水,咁日式放題就啱曬我地了🤤🤤見兆萬有間(大本瀛)就上左試下。款式多到今次食唔曬🙁🙁下次一定要再尼食過😆 兩隻餓鬼坐低就快快手手落單,轉個頭野食都到曬🤪 真係超快手。 今次我地叫左刺身,壽司,炸物,一品料理都有試。太多款了真係叫吾曬😆😆 刺身除左平時成日見嘅挪威三文魚,我中意食嘅甜蝦,馬刀背之外,依度仲有一樣特別刺身泰式生蝦,上面嘅泰式醬汁真係令人開曬胃口🤤🤤 壽司有分普通同火灸,三文魚壽司、劍魚腩壽司就點都要叫返次食🤤佢依度仲要有四樣加有黑松露嘅壽司識叫一定要叫埋👍🏿炸物要叫炸蝦是常識吧!佢依度只係用薄薄一層粉去炸夠曬鬆脆🤪仲有個一口豆腐比我諗嘅好食好多,脆脆嫩嫩好q的👍🏿👍🏿真係炸得好有水準拍得住去直接去日本食。 最緊要同最好食就係一品料理。今次叫左炒蒜片牛柳粒,香蒜煙肉焗北海道帆立貝和芝士焗廣島蠔。大大粒牛柳入口一d都唔難咬,仲整得好入味又多汁。香蒜加上煙肉連同帆立貝加入焗爐烤焗,蒜蓉特有香味溶入了帆立貝中,簡直芬香撲鼻。邪惡嘅芝士加上廣島 蠔真係絕配。我都忍唔住叫多左轉。 大本瀛日式放題  旺角西洋菜街1號兆萬中心10樓
兩隻餓鬼坐低就快快手手落單,轉個頭野食都到曬🤪

真係超快手。
今次我地叫左刺身壽司,炸物,一品料理都有試。太多款了真係叫吾曬😆😆

大本瀛日式放題
旺角西洋菜街1號兆萬中心10樓