平時去南山村, 大家都可能會去影相, 去品香樓食小菜,不過今次去到南山村,俾一間裝修都幾有氣氛既甜品鋪吸引到, 入到去坐低個格調都唔錯, D位都坐得好舒服。仲發覺原來呢間叫糖室, 係同躺室有關係既, 都幾得意。 叫左兩樣野食, 第一樣係食玫瑰荔枝冰, $42, 正常價錢, 黎到之後即刻覺得物有所值, 入面有最基本既刨冰, 正所謂寶物沉歸底, 入面又有粟米片, 有雪米磁, 仲有蒟蒻, 口感非常豐富, 由其係刨冰配粟米片呢個配搭, 夾得非常有驚喜。 另外亦叫左一個鐵鍋綿花糖吐司, $56, 黎到個賣相實在係非常靚, 絕對係一款應該俾相機食先既甜品, 開始食既時候,每一啖都可以拉到綿花糖既絲,都好得意。 非常足料, 非常適合鐘意食甜野既朋友, 呢個價錢好抵食, 兩個人食反而可能覺得有點多, 4個人食就應該岩岩好!糖室 石硤尾南山邨商場平台熟食亭C4號

仲發覺原來呢間叫糖室, 係同躺室有關係既, 都幾得意。

糖室 石硤尾南山邨商場平台熟食亭C4號
2016-11-24