2015-12-10
又有人請容,免費自自助助一餐!環視了一週,食物種類唔算多,但基本要有都有,其他地方未必有佢都有,也是我喜愛的!習慣食冷盤前,飲個熱湯打打底,今次都唔例外,先來一個燉湯,材料有紅棗桂圓雞肉等,好甜,好香紅棗味又補身!連帶芝士焗龍蝦一齊取回來,冇咩特別,只是啖啖肉!最like 佢有海膽手卷,材料都重手架,差不多每啖都有海膽,新鮮,正呀!最尾飽到肚爆都忍唔住要食多件作結束,實在太滿足,好少自助餐有海膽!仲有一口鵝肝配多士,細細件,一啖放落口,又唔覺得膩,睇住佢即煎,新鮮?新鮮!冷盤方面唔算多,食了長腳蟹,只有一個鹹字,反而龍蝦鉗就有番龍蝦的鮮味!生豪我就冇食,同事意見話水準有參差,有d好肥美,有d就有苦澀味,可能來自唔同地方,不過都唔關我事,一向都唔"好"ge甜品類無咩特別,雪糕就有幾款選擇,整體都ok la!仲有凍飲好大杯,吸引死人呀,攪到我都心郁郁,不過愛養生的我,都是叫杯熱檸水,幫助消化又美白,一舉兩得!(^ з^)
甜品類無咩特別,雪糕就有幾款選擇,整體都ok la!
一舉兩得!(^ з^)