2019-10-12 1342 浏览
嘉寶漢堡屹立於葵涌光輝圍已經幾年啦今日得閒經過,見到冇乜人排隊,即刻同朋友沖入去!鍾意食嘉寶,係因為...佢並唔係普通嘅漢堡包咁簡單。呢度選擇都唔少,有牛堡豬堡雞堡羊堡大大個包平均都係三十幾蚊,跟餐加多$13,有野飲又有粗薯條,唔鐘意食薯條又可以跟炸燒賣,都唔係加錢。而我覺得最好食係P1 蜜糖芥茉菠蘿豬堡。呢度嘅漢堡包好厚身,中間因為有醬汁,加上有多層菠蘿,唔會好有食咗好多肉嘅感覺,個重菜同肉嘅balance做到岩岩好。而朋友點日式芥辣雞堡,雞堡比較有咬口,彈牙啲,醬汁酸酸甜甜。另一個朋友點牛堡,佢第一句就講好味過某大快餐叔叔嘅signature包呀!夠厚夠juicy,又唔會煎到乾身,菜夠大塊,唔係生菜碎!最後個炸燒賣先係重點!外皮炸到脆一脆,但入邊仲保留燒賣嗰種彈牙,必定要轉呢個呀
嘉寶漢堡屹立於葵涌光輝圍已經幾年啦
今日得閒經過,見到冇乜人排隊,即刻同朋友沖入去!

而我覺得最好食係P1 蜜糖芥茉菠蘿豬堡。