2022-07-05 114 浏览
—一早係荃灣諗住搵間cafe食早餐🥨就睇到呢間係荃灣廣場附近新開無耐既cafe😍—睇到環境好大😍仲有個tent係門口位 擺左好多露營用品🏕⛺️原來可以坐 但張枱太細 所以我地都係揀左坐榻榻米🧎🏻‍♀️🐶間餐廳係pet-friendly🤍可以帶狗狗—10點左右黎到得1個職員🙊啲野食全部佢整🙈🙈好好味 辛苦佢了🤍🤍🤍🤍叫左1. Apple Cinnamon Finger🍎 $45配搭一流加上外脆內軟😍啲蘋果蓉好好味😋不過我就覺得$45黎講個size有啲細🙈但我再黎都係會叫🤪2. Egg Benedict w/ Avocado & Salmon Cheese & Onion Bagel🍳🥑🧀🧅🥯 $108個🥯勁香洋蔥同芝士味 雖然個🥯唔會好實 但個味令到佢加分超多倍😍個egg benedict整得好靚 好流心 好夾個🥯 好好味😋3. Signature Yogurt Bowl(Mango) $68有3隻味可以揀🤍火紅天使/雜莓抹茶/黃金雪芒🥰我揀左芒果睇落好細杯 但好飽肚😆不過無咩芒果味4. Green Paradise🍸💚 $49用羽衣甘藍牛油果同蘋果打成既smoothie🥑應該無落糖 但飲完

🐶間餐廳係pet-friendly🤍可以帶狗狗

1. Apple Cinnamon Finger🍎 $45
有3隻味可以揀🤍火紅天使/雜莓抹茶/黃金雪芒🥰我揀左芒果
睇落好細杯 但好飽肚😆不過無咩芒果味
4. Green Paradise🍸💚 $49
用羽衣甘藍牛油果同蘋果打成既smoothie🥑應該無落糖 但飲完一啖回出黎陣味好難頂🥲所以我無飲晒 我諗陣味係羽衣甘藍+太生既牛油果搞到咁🙊

職員好忙但又好nice🥰問過職員平日可以坐耐啲 店內好光猛 我應該會常黎溫書😆🙊

💰hkd $270 no service charge
📍 Corefy
2/F, 68 Heung Wo Street, Tsuen Wan
2022-03-28
$135 (早餐)