2021-06-17 1243 浏览
商場減價血拼, 隻腳攰到無朋友,要找個地方歇歇腳。無意中發現呢間位於一樓的好茶養生以飲茶和食甜品為主, 即刻衝入去坐低呢度既茶同平時飲開個d xx奶茶唔同, 以養生茶為主, 呢d養生茶以天然花果為材料, 對養生美容特別有效, 好啱女孩子飲用另外仲有特別的泡泡系列和好似mocktail 的特飲甜品方面。有造型好靚既蛋糕, 款式就日日有d不同的。 仲有茶味既雪糕添鋪頭有個茶加甜品的套餐, 一茶一蛋糕,只係$58蚊, 比單點抵好多呀。 皇牌氣血茶 $38材料有桂圓、紅棗、千日紅、康仙花、冰糖、金盞菊、玫瑰、黑枸杞 。可以補血補氣、調經止痛、理氣散瘀、暖宮驅寒 ,好適合女生日常飲用(飲熱飲比凍飲好呀) 呢個熱飲杯的份量都唔細,有平時熱奶茶杯的double size。 平時飲既花茶都會有陣草腥味同花澀味, 但呢個皇牌氣血茶就完全無呢個問題, 材料之間的味道互相中和,好易入口。 加上冰糖的清甜, 好味我點左熱飲, 店員教要先焗一焗, 等d材料更出味才飲用呢。可惜熱飲用上了紙杯, 未能欣賞茶的色彩繽紛美態。 士多啤梨Mojito $38份量是超大的一杯, 可以飲足成個下午呀 新鮮士多啤梨配以有氣的
以飲茶和食甜品為主, 即刻衝入去坐低

另外仲有特別的泡泡系列和好似mocktail 的特飲

皇牌氣血茶 $38
(飲熱飲比凍飲好呀)

士多啤梨Mojito $38

份量是超大的一杯, 可以飲足成個下午呀
新鮮士多啤梨配以有氣的特飲, 酸酸甜甜的,非常開胃消暑

玫瑰荔枝慕絲 $48

玫瑰的造型已經好吸引,味道一樣咁好
有少少似蛋糕狀的慕絲, 入面仲有酸酸的啫喱夾心餡。 底部仲有一個餅底,上軟下脆

野莓忌廉朱古力泡芙 $42

泡芙入面是滿滿的朱古力慕絲, 配以白色的忌廉同食, 美味但不膩。而且佢既甜味唔會好甜, 一個人食哂成個都無問題呀。

甜品每個都放入有蓋的膠盒。 膠盒內更配有小叉, 方便隨時外賣拎走。

呢度既茶全部都係自家工場調配, 獨立一包包的。如果覺得好飲。更可以買回家自己沖, 價錢更優惠。

之前每次黎呢個商場行街, 行到攰都唔知可以去邊度歇下, 又唔想下下去食野咁飽肚。家下搵到呢個地方, 茶好飲,蛋糕好食,而且坐得舒服。下次可以行足一日都無問題啦。
2021-06-15