同朋友去尖沙咀聚餐预先book定岚桥, 因为知呢度想walkin 9成9无位. 准时去到店员好有礼貌带上楼上bar台坐低, 好有日本风格的装潢, 睇住面前的师傅好专心的处理刺身寿师, 心想一定唔会太差. 先黎寿司盛, 可以食得出鱼生刺身好新鲜, 寿司饭黏度刚好, 不论是火炙还是刺生都令人满意. 和牛海胆卷上的A4和牛经过火炙油脂平均分布整块牛肉, 入口溶化, 但又尝到海胆的鲜甜, 再用金泊铺面感觉更加高贵, 非常满足. 热食方面天妇罗盛合炸浆薄薄的, 食落口唔会感觉油腻, 黑豚肉锅烧乌冬就豚肉香而乌冬爽口, 最后再黎埋支冻清酒, 侍应倒入特别玻璃瓶再叫我地拣钟意嘅酒杯盛上, 美酒佳肴完全可以代表今餐嘅总结.

寿司盛8点

黑豚肉锅烧乌冬