2019-09-24
黎間日本餐廳日本裝修得好有feel 都算易搵 我係俾佢門口既過年夏日激安吸引到過黎足量三文魚籽爆丼配三文魚 $98(美味指數: 😋😋😋😋😋)黎個足量三文魚籽爆丼配三文魚係《週年夏日激安祭》特別菜式,上枱既時候剩係得三文魚刺身飯,點知之後店員拎左起個小木筒,將筒入面既三文魚籽淋上去,充滿視覺享受!睇住佢淋滿個碗既感覺好治愈!! 每一啖都食到三文魚籽,而且三文魚刺身都好肥美鐵板美國牛小扒 套餐$158 (三成熟)(美味指數: 😋😋😋😋)(套餐跟配 漬物、菜蒸碗、味增湯、熱柚子蜜 白飯)可以睇住師傅即叫即煎,牛小扒煎得岩岩好,肉質鮮嫩,少少脂肪入口即溶,加埋蒜片好香。 而配菜炒芽菜吸收晒肉汁精華,香口惹味。茶蒸碗就好香滑,入面有香菇、蝦同蟹柳 食得出清甜海鮮湯味鐵板廣島蠔(一隻) $30(美味指數: 😋😋😋😋)煎得好香脆,蠔汁鎖住係入面,肉質飽滿多汁鐵板活鮑魚(兩隻) $106(美味指數: 😋😋😋😋)剩係用左鹽同胡椒去調味,新鮮彈牙,略嫌少貴😍(5分為最高)整體食物質素: 性價比:推薦指數:
足量三文魚籽爆丼配三文魚 $98
(美味指數: 😋😋😋😋😋)
鐵板美國牛小扒 套餐$158 (三成熟)
(美味指數: 😋😋😋😋)
(套餐跟配 漬物、菜蒸碗、味增湯、熱柚子蜜 白飯)
鐵板廣島蠔(一隻) $30
(美味指數: 😋😋😋😋)
煎得好香脆,蠔汁鎖住係入面,肉質飽滿多汁
鐵板活鮑魚(兩隻) $106
(美味指數: 😋😋😋😋)
剩係用左鹽同胡椒去調味,新鮮彈牙,略嫌少貴
😍(5分為最高)
整體食物質素:
性價比: