2021-05-04
呢間餐廳係銅鑼灣都開左12-13年,好耐之前同老公(未結婚前)食過一次覺得好正,所以今次再黎同佢浪漫情懷下。餐廳隨處都見到梵高既著作,擺設好有心思,連餐墊都係名畫,一邊欣賞,一邊品嚐美食,充滿藝術氣息。呢道既衛生都做得好好,每枱都會有消毒酒精供應,同埋餐廳定期會進行離子消毒,食得安心。點左2個set 1個炭燒美國頂級prime牛肉眼,另一個就晚宴套餐- 那威三文魚柳首先每人一客前菜- 一個係煙三文魚蝦塔有煙三文魚同蝦,旁邊加左沙律菜,成個感覺好fresh好開胃 !另一個就炸芝士,呢個炸芝士都配左沙律菜,芝士即炸,入口有熱溶香濃既味道,外脆內滑。一個加錢升級98%蘑菇忌廉湯,多種蘑菇磨製出黎,每一啖都飲到豐富質感,菌味非常香濃,質感濃厚,果然係招牌👍🏻👍🏻另一個就雜菜湯,材料豐富,仲可以配合埋有淡淡香草味既餐包一齊食用😋主角上場啦,挪威三文魚柳擺放好靚好有心思, 份量比想像中大,三文魚柳大大條,三文魚皮脆魚質滑,魚味好香,好好食!配菜薯仔加入左小小沙律醬, 仲有車厘茄及瓜類伴碟,好健康👍🏻美國頂級Prime牛肉眼點左5成京,扒烤得剛剛好, 肉香濃厚,淡淡既瑪香味埋入面肉質嫩滑好juicy
首先每人一客前菜-
一個係煙三文魚蝦塔
主角上場啦,
挪威三文魚柳
美國頂級Prime牛肉眼
點左5成京,扒烤得剛剛好, 肉香濃厚,淡淡既瑪香味埋入面肉質嫩滑好juicy,超好食😋
呢個只要like fb 就有得送😍鵝肝醬配上多士食簡直一流。
甜品都有心思,芝士餅同焦糖燉蛋味道唔會太甜,唔錯!