2024-07-24 157 浏览
觀塘呢間cafe好特別,入面有一半既台都係用上學時期用既書台做為餐檯,即刻唸起中學時期,仲要一直播住熟悉既台灣歌🎤充滿曬我地童年回憶,氣氛好舒服🌟我愛台味 $98入面既薯條係用番薯整既,好香甜🍠仲要保留左番薯既味道,個腸係煎到好脆,一啖落口好juicy,外脆內軟。而而另外果個我第一次食,但入面既料都好多下,上面有肉鬆,米麻薯,芋頭蓉和麵包🍞米麻薯係好qq彈彈,仲可以拉絲,又嚼勁,芋頭蓉明顯係新鮮製造,勁香既芋頭味,仲要唔係好甜果種,包咪一齊食真係一下有多重口感🌟焦糖布甸草莓冰 $108一見到上面有好多士多啤梨係上面已經好興奮🍓d沙冰係整到好綿密,入口即化,上面仲淋上焦糖醬,入面有士多啤梨乳酪🍹好重奶味既沙冰,食到下面仲有布丁,唔會好甜,好好味仲要打卡一流🌟玄米茶鮮奶 $48好濃既玄米茶味,好清新,得少少鮮奶帶黎既甜度,上面既拉花都整到好靚☕️🌟蜂蜜青檸梳打 $21呢杯梳打係完全唔甜既,青檸味好重🍋飲落去好有氣再加上淡淡既蜜糖味

🌟我愛台味 $98

🌟焦糖布甸草莓冰 $108