2022-08-19 23 浏览
今次同朋友嚟到Be Leaf食飯,餐廳環境優美,入面仲有好多打卡位。餐廳內有島巢籐椅、室外籐椅位等嘅裝潢,好似去咗一轉峇里島旅行。而一樣食物質素好好,好有賣相!午餐時段仲有生酮蒟蒻麵可以選擇添!香煎紅魚柳番茄莎莎蒟蒻麵 (生酮推介)相信有進行緊生酮/低碳飲食嘅朋友,都會知道蒟蒻麵嘅口感同埋卡路係幾多。我就食呢款香煎紅魚柳番茄莎莎蒟蒻麵,配上番茄醬一齊食,味道好清新!面質爽爽彈彈,而魚柳煎到鮮香,魚肉比較紮實,整個蒟蒻麵都配搭好好。蒜香欖菜鮮蝦意大利麵朋友叫嘅意大利麵份量十足!味道滿分!意粉中除了用蝦肉以外,仲有欖菜及蒜茸等食材一齊煮,令到成個意粉變得好香!蝦肉新鮮嫩滑,蒜香味濃,意粉軟硬適中,非常好吃!Coconut Mango Tofu Smoothie 除咗有芒果同椰汁係入面,仲有豆腐係底!口感層次好豐富!好Creamy!Strawberry Avocado Smoothie 飲落又唔會太甜,仲有好可以飲到好香嘅牛油果味!再配埋士多啤梨同Cream,味道滿分!法式焦糖卡士達梳乎厘班戟 梳乎厘班戟香氣十足,每塊都充滿了卡士達醬!每一啖都充滿蛋香和cream的味道,口感香滑軟熟!甜度啱

香煎紅魚柳番茄莎莎蒟蒻麵 (生酮推介)

蒜香欖菜鮮蝦意大利麵

Coconut Mango Tofu Smoothie
除咗有芒果同椰汁係入面,仲有豆腐係底!
口感層次好豐富!好Creamy!

Strawberry Avocado Smoothie

法式焦糖卡士達梳乎厘班戟
梳乎厘班戟香氣十足,每塊都充滿了卡士達醬!每一啖都充滿蛋香和cream的味道,口感香滑軟熟!甜度啱啱好!面層仲有一層焦糖薄脆,令口感更加豐富!