2019-03-03
凡高廚房一直都好想黎凡高廚房,皆因係呢度見吾少人食完都讚口不絕。今日同男朋友補祝情人節,黎到感受下係咪咁正先。晚上7點半,一入到餐廳已有把好溫柔的男聲一邊 彈結他一邊唱緊情歌,仲全場滿座,感覺不錯!我和男朋友叫左兩個Dinner set首先黎左三文魚前菜和餐湯呢個三文魚餅乾先好鮮又夠鹹香,好食!呢碗黑松露忌廉湯淡淡蘑菇粒😋晚餐E 草挪威三文魚伴 白豆牛油檸檬忌廉汁$288三文魚扒煎得幾香脆,又不會乾,有嫩滑口感。佢款牛油檸檬汁幾特別,好開胃。晚餐F 火焰牛柳配牛肉燒汁伴蒜蓉香草醬薯角 $328火焰牛柳配牛肉燒汁伴蒜蓉香草醬薯角,上台前侍應會係客人面前將烈酒淋係牛扒同鐵板,隨即會即出現熊熊既烈火,要影既就要之前準備好牛柳本身肉味到濃,加上肉質細嫩,配上旁邊既配菜,好好食食左前菜、餐湯、主菜,就到甜品啦!朱古力心太軟呢款朱古力心太軟超流心~~好好食焦糖燉蛋燉蛋亦都唔差,幾嫩滑亦都唔會太甜特色芝士餅芝士蛋糕夠綿密呢間餐廳周圍放滿梵高嘅作品, 除咗好有藝術氣息之外燭光晚餐亦都好適合情侶食飯, 啱曬過時過節慶祝下!
一直都好想黎凡高廚房,皆因係呢度見吾少人食完都讚口不絕。
今日同男朋友補祝情人節,黎到感受下係咪咁正先。
我和男朋友叫左兩個Dinner set
首先黎左三文魚前菜和餐湯
呢個三文魚餅乾先好鮮又夠鹹香,好食!
呢碗黑松露忌廉湯淡淡蘑菇粒😋
晚餐E 草挪威三文魚伴 白豆牛油檸檬忌廉汁$288
晚餐F 火焰牛柳配牛肉燒汁伴蒜蓉香草醬薯角 $328
火焰牛柳配牛肉燒汁伴蒜蓉香草醬薯角,
牛柳本身肉味到濃,加上肉質細嫩,配上旁邊既配菜,好好食
食左前菜、餐湯、主菜,就到甜品啦!
朱古力心太軟
呢款朱古力心太軟超流心~~好好食
焦糖燉蛋
燉蛋亦都唔差,幾嫩滑亦都唔會太甜
特色芝士餅
芝士蛋糕夠綿密