2019-02-14 969 浏览
今日放工 局長決定同友人一齊relax一下係一個似寒還暖既春冬交界之間 食下泰國菜 因為局長我好喜感受一下泰式風味 仲可以懷勉一下當年今日去泰國旅行既境況結果經友人推介既情況下 我地就專程去到東涌既金泰屋共晉晚膳局長我本身都算係0.32個泰國菜達人 曾經一個星期食足七晚泰國菜所以對泰國菜都有d研究 而且因為生得比較似泰仔(2pm個NICHKHUN) 又喜泰國菜 搞到成日比人誤會係泰國人我地專登揀左室外露天既枱坐 因為咁樣感覺chill d大聲d吹水都唔怕比人投訴 唔怕嘈襯人一坐低就點野飲先啦 決定嗌杯荔枝冰爽下先好清新既荔枝味 返左成日工好攰 飲完就即刻幫我叉返電跟住就叫左d串燒食 因為太好味 唔小心食哂d牛同埋豬頸肉先醒起要影相所以剩係影到雞串燒 但d雞串燒真係好嫩滑 局長我一個人食左8串雞作為泰國野達人都食左咁多串 你就知道哩度既泰式串燒是咁幾把炮泰國菜必食既就一定係生菜包 看似簡單係裡頭既學問係非常深澳如果各位有幸同局長一齊食或者見到我食生菜包 即管黎問我點樣先為止識食生菜包係度就唔多講啦 因為要分三章分三日先講得哂 哩度既生菜包水準都不差 生菜夠爽脆 肉碎又夠惹味 辣味 香料味
今日放工 局長決定同友人一齊relax一下

好清新既荔枝味 返左成日工好攰 飲完就即刻幫我叉返電
泰式雞串燒

生菜bell
泰國菜必食既就一定係生菜包 看似簡單係裡頭既學問係非常深澳

生菜夠爽脆 肉碎又夠惹味 辣味 香料味同香葉份量平衝得唔錯 都算係必食之選

泰式炒飯
最尾一個泰式炒飯埋尾 好欣賞佢炒飯上面加左一份蛋皮 撈起黎食真係不錯

雖然人少少食得唔多野 但整體黎講味道唔錯 價錢唔貴又幾有風味 值得一試
2019-02-13
生菜bell