2018-07-29 94 浏览
今次朋友book左呢間餐廳 呢間餐廳既裝修同風格跟我以前去嘅泰國餐廳有啲唔同 呢間餐廳既燈光同感覺上好有情調 同傳統既泰國菜館完全唔同 好新鮮好特別 我地坐既位兩邊係有塊板隔住既 最啱同閨蜜講八卦無聊野坐既 餐廳仲可以望到維港景色 望住呢個維港夜景食飯特別有feel 〰️泰國皇家蒸餃子〰️$72隻碟亦好配合呢個餸 4隻鴨仔好似係個湖(醬汁)上面游水咁 呢4隻藍色同白色既鴨仔好得意 4隻鴨仔入面釀左有少少冬蔭公味既肉碎 呢個餃子又好睇又好食〰️小食併盤〰️$168每款小食有兩件 有沙爹雞串.沙爹豬串.炸蝦餅.脆皮青咖哩黃金包.馬可 開頭唔知馬可係咩黎 原來馬可係肉煮左既花生糖加上菠蘿 一咸一甜好特別 咖哩黃金包炸得好香脆〰️冬蔭功大蝦炒飯〰️$128四隻蝦鋪左係個飯面 差唔多可以遮住個飯面😂 飯身炒得乾身面且香噴噴 除左蝦之外 仲有蜆肉添呀 食落好惹味

〰️泰國皇家蒸餃子〰️$72

〰️小食併盤〰️$168