2023-03-28
#希浟媽metime 分享食飽飽先可以有力氣湊希希浟浟架嗎😂所以我又約左🐢🍯食左個晚餐叉叉電先🔋😌今次我地近近地唔過海去左位於旺角彌敦道既令和鍋物酒場🍶呢度既裝潢充滿左日本居酒屋的風味,環境舒適,啱晒我呢啲想去旅行,但又末有時間去到旅行嘅二寶媽去止下渴😂我地點左好多野食🤭主打梗係個鍋物啦,因為🐢🍯唔食牛,所以我地叫左個沖繩黑豚肉豆乳鍋$268 🤤而個鍋本身係包一份野菜豆腐盤,個豆乳好好飲好香豆乳味又唔會太鹹,而黑豚肉肥瘦均匀爽口彈牙鮮味十足,食落完全唔鞋,野菜盤夠fresh 又大盤,性價比超高👍🏻螢光魷魚漬$48銀鱈魚西京燒 $128肉好嫩好滑,調味剛剛好清酒生蠔$64終於可以試清酒生蠔,生蠔好厚身好大隻,將生蠔浸一浸清酒,肉質更鮮甜,食落又有蠔味又有清酒味,都幾特別帆立貝伴高知縣產柚子醋$128火炙金槍魚伴蜜糖芥末醬$88特色刺身嘅配搭都幾特別,金槍魚刺身睇顏色都知道好新鮮,帆立貝大隻又鮮甜荔枝豚肉卷$28豚肉油脂肉汁豐富,燒得香脆,每粒黑豚肉都有好香嘅荔枝鮮甜味,中和反豚肉既油膩感,味道有驚喜明太子免治雞肉棒$28雞肉好滑,燒得好香,加上厚厚的明太子醬,非常惹味蒲燒鰻魚$38鰻魚肉
螢光魷魚漬$48
銀鱈魚西京燒 $128
肉好嫩好滑,調味剛剛好
清酒生蠔$64
帆立貝伴高知縣產柚子醋$128
火炙金槍魚伴蜜糖芥末醬$88
荔枝豚肉卷$28
明太子免治雞肉棒$28
雞肉好滑,燒得好香,加上厚厚的明太子醬,非常惹味
蒲燒鰻魚$38
鰻魚肉質彈牙爽口
什菌牛油鍚紙燒$48
南瓜芝士餅$38
炸得外脆內軟
抹茶蕨餅$38
抹茶粉唔會太苦,加埋甜甜既紅豆,好味
桃酒 120ml $68
有少少桃味,酒味亦唔太重,加左一大舊球形冰,味道剛好,吾會太甜。
草莓梳打$28
食飽飽之後仲有得玩夾公仔機贏取獎品!
凡食滿$400就可以得到代幣一個
令和鍋物酒場 @reiwanathan