2024-07-15
去開尖沙咀晚餐時份肚餓啦搵間冰室食吓飯就最啱 呢一間冰室充滿港式懷舊風情連侍應嘅服裝都係港式風味 而且有多款茶餐廳經典食物可以叫 蛋撻啊雞尾包啊菠蘿包啊西多士等等 最抵就係晚餐時分都仲有常餐供應 cp值高 所以餐廳都坐滿咗人客今次就叫咗店嘅名物豬油撈飯 我揀咗最鍾意食嘅蒜蓉蝦豬油撈飯)(18:00後供應) 蒜蓉蝦係有蒜蓉同埋少少辣椒炒香非常惹味而豬油撈飯嘅豬油呢係炸咗個豬油絕對唔會油膩嘅仲加上可以自己加嘅秘製豉油同埋豬油真係不禁一啖再想食多一啖一口氣咁食晒成碗啦再叫咗杯茶餐廳名物凍檸茶歸夏天解渴開胃 再叫多一個雪糕菠蘿包今次嚟嘅係朱古力雪糕內餡愛熱內冷冰火交融嘅感覺作為完美的一餐 下次去開尖沙咀再嚟食嘢保頓冰室 (尖沙咀)尖沙咀亞士厘道20A號地舖#保頓冰室 #港式冰室#尖沙咀冰室#港式美食#雪糕菠蘿包#hkfoodblogger #hkfoodie #hkfood
作為完美的一餐 下次去開尖沙咀再嚟食嘢
保頓冰室 (尖沙咀)
尖沙咀亞士厘道20A號地舖
#保頓冰室 #港式冰室#尖沙咀冰室#港式美食