2018-09-07
係朋友介紹下同媽咪黎到北角既小城鎮晚餐,入到鋪果然同朋友描述的一樣,整間店鋪都放滿了小火車既擺設,十分特別!!我地坐低左之後,點左個二人晚餐B入面已包括飲品、湯或沙律🥗2選1、小食、主菜兩款及甜品🍮$398連收銀處都打造得非常復古有不同套餐供選擇,單點食物亦有很多款!首先黎到既係飲品及粟米忌廉湯&多士跟住就到小食啦,有炸雞翼&七味粉炸雞脾菇 二選一,我地揀左後者,雞脾菇炸得好脆,咬落去好有口感,加埋7味粉食用味道就會較為濃烈一點!主菜到:招牌豬肋骨薯角&10oz安格斯西冷牛扒配薯條🍟招牌豬肋骨份量十足,切開起碼有十多件,非常抵食食落去肉質鬆軟,Bbq醬味濃郁,薯角亦炸得好香脆,側邊仲有沙律🥗伴碟牛排🥩又係超大一塊,我地點左7成熟,切開完全唔會有血水,肉質鬆軟多汁,就算唔放黑椒汁落去都非常美味可口只係肥膏略帶多了一點。食完主菜已經飽左10成,但無論幾飽都好都要食埋個甜品佢先至完滿甜品分別有:鮮果奶凍🍮&日式黑芝麻干酪蛋糕🍰鮮果🍮上層係水果&熱情果果醬,下層係好香奶味既奶凍,而且食落非常滑溜而黑芝麻干酪蛋糕食落口好香濃黑芝麻&芝士味,最重要佢係一D都唔甜,岩晒我本人喜歡💕食甜品,但味道就是
連收銀處都打造得非常復古
有不同套餐供選擇,單點食物亦有很多款!
首先黎到既係飲品及粟米忌廉湯&多士
主菜到:招牌豬肋骨薯角&10oz安格斯西冷牛扒配薯條🍟
甜品分別有:
鮮果奶凍🍮&日式黑芝麻干酪蛋糕🍰
而黑芝麻干酪蛋糕食落口好香濃黑芝麻&芝士味,最重要佢係一D都唔甜,岩晒我本人喜歡💕食甜品,但味道就是不能太甜,呢個蛋糕🍰正合我心意
而且呢到D 🍰 價錢完全唔貴,大確$18-38到,確實抵食兼好食,值得一試😆😆