2022-01-30
【充滿仙氣鳥籠下午茶🫖】/////Sensu係一間打卡Igable 性價比比想像中高嘅餐廳🙆🏻♀️裝修以木系同森林風格為主 有棵巨形粉藍色樹🌴下午茶有個三層鳥籠套餐 鹹點同甜點都各有四個款式 包飲品🥳鳥籠會呈現亁冰嘅煙霧效果 同朋友有個仙氣港女high tea約會🤤.▫️青の鵲舍下午茶 ($198/2位)1️⃣墨西哥牛油果雞肉多士 明太子蛋醬三文治鹹食嚟講兩款味道都幾好 最中意牛油果個款牛油果雞肉組合幾飽肚 有豐富蛋白質🌟三文治加左明太子蛋醬 鹹鹹甜甜易入口.2️⃣ 茉莉花雜莓布列塔尼酥餅焦糖咖啡撻薰衣草芝士蛋糕酥餅整得幾香脆 唔會油膩(´▽`)咖啡撻有香濃嘅焦糖咖啡味 可惜偏甜芝士蛋糕口感輕盈 豆腐慕斯軟滑😚.3️⃣香橙雲呢拿蛋糕英式鬆餅配草莓果醬及德文郡忌廉開胃香檳黃金蝦雲呢拿蛋糕帶有橙味嘅香甜~我同朋友最中意英式鬆餅 外脆内軟好出色配草莓果醬甜甜的更適合🥰黃金蝦另外用碟上 炸到金黃色脆脆的🔸紫心番薯鮮奶配寒天🍠飲到有好多粒寒天 煙煙韌韌有少量紫心番薯蓉 味道完全唔會假.🔹百香果茉莉花果茶(熱)飲前記得要拎匙羹搞下 唔好似我地飲到底超甜😂清甜嘅百香果味 配茉莉花好清新💐————-📍SENSU
/////
▫️青の鵲舍下午茶 ($198/2位)
1️⃣墨西哥牛油果雞肉多士
明太子蛋醬三文治
鹹食嚟講兩款味道都幾好 最中意牛油果個款
牛油果雞肉組合幾飽肚 有豐富蛋白質🌟
三文治加左明太子蛋醬 鹹鹹甜甜易入口
2️⃣ 茉莉花雜莓布列塔尼酥餅
焦糖咖啡撻
薰衣草芝士蛋糕
酥餅整得幾香脆 唔會油膩(´▽`)
咖啡撻有香濃嘅焦糖咖啡味 可惜偏甜
芝士蛋糕口感輕盈 豆腐慕斯軟滑😚
3️⃣香橙雲呢拿蛋糕
英式鬆餅配草莓果醬及德文郡忌廉
開胃香檳黃金蝦
雲呢拿蛋糕帶有橙味嘅香甜~
我同朋友最中意英式鬆餅 外脆内軟好出色
有少量紫心番薯蓉 味道完全唔會假
飲前記得要拎匙羹搞下 唔好似我地飲到底超甜😂
清甜嘅百香果味 配茉莉花好清新💐
————-
📍SENSU (荃新天地一期) (荃灣)
荃灣楊屋道1號荃新天地一期UG樓78號舖