2018-01-17 47 浏览
正當我煩惱緊晚餐食乜好既時侯,一間充滿古色情懷既餐廳留住左我既腳步。-餐廳環境不錯,泰式既小擺設令人賞心悅目。餐桌之間有足夠嘅距離,位置寬敞舒適,私隱度充足。透過落地玻璃窗,就能夠將窗外既街景飽覽無遺。昏黃嘅街燈透過玻璃窗灑入餐桌,更添浪漫,好適合情侶約會。-我最鍾意食一人一鍋,可以選擇返自己最鐘意既湯底,唔洗同人爭🙈冬蔭公湯底火鍋打邊爐都幾特別。我叫左冬蔭公湯底同海鮮餐,冬蔭公酸味濃,辣味足,味道正宗。海鮮配料都好新鮮,生蠔肥沃飽滿,同埋我食咁多火鍋餐廳真係第一次見有鮮蝦係幫你剝埋殼,此舉非常貼心,食落更方便💕 我最鍾意就係調味料入面嘅辣椒魚露,充分將海鮮嘅鮮味帶出,辣得嚟又唔會搶走海鮮嘅原味,抵贊。最最最鍾意嘅都係跟餐送嘅沙冰,香港地真係好少餐廳會有火鍋同沙冰依個組合,一口熱辣辣嘅火鍋,然後再一啖沙冰, 根本就係人生最高享受。食到最後套餐仲跟送一份甜品,椰奶西米露清香奶滑, 正好令啱啱食完火鍋嘅喉嚨順返曬。餐廳嘅價錢適中,性價比略高, 非常滿意嘅一次用餐體驗 ,會經常黎。