2022-10-03 242 浏览
又嚟到旺角呢一个长期热闹嘅地方,喺呢一度就充斥着各式各样各个国家嘅美食, 仲要经常都会有更新,所以亦都系越嚟越旺。 🤫而且都有一排冇食到韩国嘢所以都系时候要重拾返𠮶种感觉, 又走咗成个旺角卒之就喺人流冇咁多嘅白布街就揾到呢一间新安东元祖奶奶鸡,呢间餐厅都坐落左一段时间, 仍然可以保持人流都反映咗,无论系味道定系质素都充满信心保证🤭芝士奶奶鸡— 🧀作为呢间餐厅嘅招牌菜式,当然第一时间要品尝一下,半只鸡都够晒两至三个人食,而且唔净只系鸡,🐥里面仲有扁嘅薯粉,至于汁底就系鸡嘅酱料,超浓缩嘅酱汁,令到每一啖嘅薯粉又或者系鸡块到充满左浓郁嘅味道,🧀薯粉系非常之烟韧非常之爽口,弹性令人一试难忘,另外鸡肉都好嫩滑🐥黄金芫荽炸鸡— 🍗炸鸡再配埋黄金脆皮亦都系非常合拍,好浓郁嘅蛋黄味,💛同时都加咗少少芫荽碎💚,呢一个配搭喺市面上嘅都系比较少,所以都系呢一度嘅一大特色,采用大块无骨鸡,🍗咁就可以食到啖啖肉🍗摇摇米酒芒果— 🥭最后当然唔少得饮番杯冰凉嘅米酒。🍶有芒果味同埋士多啤梨味选择不过夏天通常都系会想要芒果多少少,🥭每一啖都非常清爽,而且系冻冰冰嘅感觉,🥭价钱上真系非常抵,🥭容量好足,食完炸鸡同埋奶奶鸡

摇摇米酒芒果— 🥭最后当然唔少得饮番杯冰凉嘅米酒。🍶有芒果味同埋士多啤梨味选择不过夏天通常都系会想要芒果多少少,🥭每一啖都非常清爽,而且系冻冰冰嘅感觉,🥭价钱上真系非常抵,🥭容量好足,食完炸鸡同埋奶奶鸡就啱啱好可以饮晒,🥰米酒嘅味道绝对适合啱啱接触嘅人士,米味清香,反而酒精味唔强,绝对系酒精类嘅入门旗舰级饮品,🍶饮之前摇一摇确保芒果酱同米酒融为一体咁就系最Perfect🥭

辛安东元祖奶奶鸡 (旺角)
旺角白布街20号地下
芝士奶奶鸡
黄金芫荽炸鸡
等候时间
10 分钟 (堂食)
芝士奶奶鸡
黄金芫荽炸鸡