2023-04-26 20 浏览
嚟到長洲已經係中午時間,見到呢間咖啡店環境唔錯,就入黎試吓。先叫左一個全日早餐🥣有煙肉、炒滑蛋、紐倫堡腸、煙三文魚、燕麥脆乳酪杯、牛角包、沙律菜,真係睇到已經勁開心,炒蛋係金黃色,真係好香蛋味,亦都好滑身🤤腸仔同煙肉亦都煎得好香,煙三文魚又好夠味,牛角包亦都焗得好脆,仲有健康嘅乳酪杯同埋沙律菜,非常豐富🤭另外朋友就叫佐金莎大蝦意粉🍝一個意粉有兩隻大蝦,每隻蝦都有煎香過金加埋鹹蛋黃,好鹹香,你亦都食到蝦嘅彈牙同爽嫩,啲意粉都充滿蛋黃嘅鹹香🤗係有啲蛋黃醬去煮出嚟,真係好好食😋飲品就叫佐一杯Mocha☕️呢杯咖啡味唔太濃,反而更重朱古力既味道,香醇濃郁,奶味亦好重😆岩晒唔太飲到咖啡既我,想飲下咖啡又唔想太濃味就岩晒啦😌