2017-04-30
之前睇到一個網上節目,介紹元朗有一個磯燒放題!主持人介紹都真係好吸引!今次有個長假期我哋就入去元朗試吓!原來午餐成人都只係百幾蚊就有得任飲任食,十分之抵!食海鮮磯燒放題,最吸引當然係海鮮啦!份量有好多而且好大!我同朋友都10分興奮!燒赤貝好鮮甜,睇住貝殼慢慢開口,心情都好緊張,燒嘅時候已經傳來陣陣嘅海鮮味!入口果然鮮甜!另外燒帶子亦都唔錯,職員有時仲會幫手燒,原來燒嘅時候都要加一啲清酒,唔怪得我哋入口甘香!燒粟米同埋翠玉瓜都好鮮甜!另外仲有燒蠔同埋清酒煮蜆!鮮味鮮甜十足!有淡淡的酒香!口感感覺好豐富!另外呢度嘅芝士燒煮蛋亦都好特別!蛋入邊已經加左芝士,燒到半熟嘅時候將佢攪勻,超滑!芝蛋味好濃!燒蠔係熟食來的,蠔身不太大,芝士絕不手緊!刺身算係唔錯!每樣都鮮甜!雖然冇入口即溶嘅感覺,但百幾蚊來講已經係超值!特別想一提係刺身螺肉非常之甜,有𡁻口!壽司選擇唔太多, 但海膽蝦同埋皇帝蟹棒都係超級好食!燒到外層有淡淡的焦味!好香!特別推介嘅係呢度嘅海膽蟹膏粥!將飯倒入湯底內煮幾分鐘之後,再倒入材料蟹膏同埋海膽混和,慢慢攪拌!入口超香超綿!蟹膏同埋海膽嘅鮮味非常之突出!我哋每個都話要encore!
燒蠔係熟食來的,蠔身不太大,芝士絕不手緊!
特別推介嘅係呢度嘅海膽蟹膏粥!
呢度食物嘅選擇好特別,而且都算好多!同平時食嘅放題好唔同!質素方面亦都好唔錯!午餐百幾蚊來講真係超級抵食!元朗真係一片美食福地!