2019-10-28
朋友既朋友突然放左飛機,於是呢位朋友就約我去食呢間原本佢想食既西餐廳。呢度燈光氣氛都好好,係好適合聚會同二人晚餐既地方。先上既係濃郁既黑松露湯,唔知係咪肚餓,雖然creamy 飽肚,飲完都好開胃。士多啤梨香蕉奶昔 $46 清新既感覺,好飲即開生蠔海鮮凍盤 $208 一道好期待的凍盤,生蠔非常肥美creamy, 其他海鮮亦很新鮮。刺身帶子西瓜黑醋沙律 $108 呢一道菜好有驚喜,估唔到係原隻西瓜仔上,西瓜肉超級鮮甜。燒虎蝦鹹蛋黃忌廉意大利飯 $138 呢個飯重點是鹹蛋黃忌廉,好香濃鹹蛋黃味同creamy 。紅酒雜菜燉牛板腱肉配薯角 $198 主角牛板腱肉比想像中硬,有d似牛排,一道好濃味菜式。泰茶布丁 沒有令我失望,香滑而且有濃郁泰式奶茶既味道,鍾意食布丁既我非常滿意,為呢一餐畫上開心既句號。
士多啤梨香蕉奶昔 $46 清新既感覺,好飲