2018-10-11 70 浏览
元朗周圍真係有好多好野食呀,放工之後行下搵下就見到一間西餐廳好似唔錯幾吸引咁,就叫埋屋企人去試下。夜晚7點幾都已經full house,心諗呢間餐廳食物質素應該幾好.平常食飯都鍾意睇下dinner set,感覺抵食啲,唔使自己諗。今次就揀左個$388 既set 有齊前菜、餐湯、意粉/飯同主菜。 前菜就食左白酒忌廉煮藍青口,首先青口肉唔會煮得好韌同老之餘, 仲有大大隻好滿足,白酒既香味好突出,忌廉湯煮得夠滑。蘑菇湯好鮮甜creamy又唔太肥膩,蘑菇香氣好突出。佢仲有個餐包配個湯或者橄欖油同醋俾我地點,佢個餐包有少少似薄版既pita bread,出面好少見。之後Main course 開始黎了,Parma ham 牛肝菌意粉,個意粉軟硬適中,Parma ham 唔算鹹牛肝菌味道濃郁,配意粉一流。西冷扒叫左medium 出黎真係medium,唔會overcooked,肉質夠嫩唔會要𡁻好耐都咬唔爛,好juicy 肉味濃,鍾意食牛扒既一定要叫呢個。