2021-08-05 92 浏览
元朗越來越多人,鳳攸南街一直都有好多餐廳。今晚準時收工,冇OT。一收工即刻去元朗,行完街想食日本料理,見到呢間居酒屋門口都幾靚,簡左逸之燒。好肚餓於是点左好多野食 。餐牌價錢合理,埋單大約八百,好抵食,食左好多唔同既菜式,而且種類繁多,刺身寿司,飯,烏冬,鍋物。店員友善,會主動經常黎加水。食物,环境不錯,好大惊喜,強烈推介,真係好滿意 海膽花之戀 $88好耐冇食過刺身。賣相不錯一睇就想試。海膽鮮甜,三文魚有好多片,入囗很快便融化,十分好吃。價錢貴但係值得 。吞拿魚刺身 $58拖羅冇魚腥味,鮮甜肥美,油香十足,超级享受銀雪魚西京燒 $58朋友最鍾意食燒銀雪魚。份量雖然細細,但係味道唔錯,冇乜雪藏味,不腥,肉質嫩口軟滑,而魚皮又煎得好香口,微脆。有配沙律醬,酸甜可口。我覺得係必食 汁燒安格斯牛肉蘆筍串 $34一串三個,牛肉切薄片,包住蘆筍,醬汁調味恰當,有焦香,好惹味总评餐廳环境不錯氣氛良好,样样都好好味,串燒和燒物質素好,真係燒得刚刚好,下次入去元朗會再去

好肚餓於是点左好多野食

海膽花之戀 $88

吞拿魚刺身 $58
拖羅冇魚腥味,鮮甜肥美,油香十足,超级享受

銀雪魚西京燒 $58

汁燒安格斯牛肉蘆筍串 $34