今日難得入元朗觀mall ,所以就決定食盡商場附近啲好野! 第一站,我同男友就嚟左B仔涼粉勒,上次嚟食嗰時真係認認真真咁食涼粉,雖然好食,但係勁大碗實在唔啱陣間仲有大把野食嘅我地,所以我就想試下呢度嘅雞翼尖。原因係最近有位model朋友係度食左4客,仲要打包2客走,我真係好想知道係咪真係咁好味。本來諗住堂食,點知條隊真係超長,所以我一時睇唔開,就吃外賣,因為唔使等就有得食,不過我又真係無諗過係邊度可以食....因為我又無理由企係街食雞翼尖奇怪,最後就借左我第二站嘅「農場鮮奶」的地方食 ~ (在此要鳴謝士多婆婆嘅隻眼開隻眼閉~) 老實講,我又真係無諗過一包$14竟然有成30隻雞翼尖,抵到喊~ 我衷心覺得元朗嘅居民相當幸福,係b仔買客返去加餸都夠全家食 (如果唔大食~) ~ 但我屋企距離呢度嘅車程成半個鐘,拎到返去乜都凍啦~ anyway, 講返個味道,我無諗過賣相咁差嘅雞翼尖真係咁好食! 首先,好淋,佢地應該搵汁煮左好耐,須知道雞翼尖真係要煮得耐啲骨先化先軟~ 其次個汁真係無得頂,唔係一味死咸,而係甜得嚟辣,辣得嚟又有蒜香味道,真係令人回味無窮。由於我男朋友唔食雞翼尖,所以我自己一個食哂

雞翼尖
由於我男朋友唔食雞翼尖,所以我自己一個食哂呢30隻咁滯..... 都幾辣架~所以「農場鮮奶」嘅鮮奶救左我,呢兩站真係絕配呀!
2015-01-18
5 分钟 (外卖自取)
雞翼尖