2021-06-26 1792 浏览
好多屯门牛 住大西北既人都话返工时间塞车出市区,等于飞一转台湾😂等我山长水远入元朗,食个好出名既正宗台湾菜先💛平时search openrice 同ig,好多人推介呢间罗东同你妳。入到去发现樽装奶茶有你妳既招牌,唔知系咪姐妹店呢😜12点半到,啱啱好唔洗等位最后一张堂食枱。座位唔系好多,唔想等位记得早d到😉Menu入面有款综合卤味王子面好吸引,可惜今日停售,唯有下次试啦😢好丰富既午餐😍放满成张枱,小食,主食同甜品都有齐卤三层焢肉套餐 有肥有瘦既卤肉好正😍最钟意食肥肉层,咬落满口油香。配埋酸菜,木耳丝,捞均食干拌面。糖心蛋麻麻地。套餐包饮品,我地拣左冷泡无糖高山茶。综合丸汤有花枝丸同香菇贡丸,丸类弹牙,汤底清清地加少少葱花。盐酥拼盘鲁肉饭想试多几款小食,单叫又惊食唔晒,呢个拼盘就啱晒我啦😃有盐酥鸡,虾卷,香芋海鲜饼。盐酥鸡炸得香脆,炸粉唔算厚,食到粒粒鸡肉🐥香芋饼咬落粉粉地,净食味道比较寡,点埋sauce会惹味d😃估唔到卤肉饭咁大碗🤣🤣好多卤肉,够晒捞饭食,食到最尾唔会得返白饭。仙草芋圆黎得食台湾菜,点少得叫芋圆甜品呢😝凉浸浸既仙草加上三色芋圆,蜜红豆,海藻水晶,够冰凉又消暑👍

好丰富既午餐😍放满成张枱,小食,主食同甜品都有齐

卤三层焢肉套餐

盐酥拼盘鲁肉饭