2022-06-17
好chill好好service嘅西餐廳,雖然喺yoho入面,但位置都幾隱蔽🙉好在嘢食冇令我地失望!我地兩個人嗌咗一個$268嘅dinner set,再加一個Risotto🥰食得好滿足1. 頭盤:東蔭功龍蝦湯牛角包呢間嘅牛角包好特別,有唔同餡,鹹嘅甜嘅都有~東蔭功味就唔太食得出,但龍蝦湯味道好濃郁,仲食到一絲絲嘅龍蝦肉🦞牛角包都算酥脆,幾特別嘅combination🙉評分🌕🌕🌕🌕🌑2. 主菜:美國封門牛柳配香煎鴨肝(dinner set extra +$28)牛柳大約七成熟,肉質唔韌,入口滿滿牛油香味😋啲邊又唔會好肥,啖啖肉好滿足鴨肝煎到外皮少少脆,入口即溶,超香超肥美🥹有三隻醬點,每隻都各有特色,小編最鐘意咖喱~評分🌕🌕🌕🌕🌕3. 甜品:真空慢煮芝士士蛋糕🍰以為係好實淨果種嘅芝士蛋糕,但可能係慢煮嘅原因,入口好creamy好軟滑,有啲似cream cheese嘅口感😮上層鋪咗士多啤梨果醬同木糠碎,整體味道都好fresh,唔會咁容易滯👍🏻評分🌕🌕🌕🌕🌗4. 龍蝦汁北海道珍寶帶子意粉($198)北海道帶子煎到外皮少少焦脆,內裡仲未完全熟透(唔洗驚🤣店家話咁樣先keep到帶子最佳嘅口感同味道
1. 頭盤:東蔭功龍蝦湯牛角包
呢間嘅牛角包好特別,有唔同餡,鹹嘅甜嘅都有~
牛角包都算酥脆,幾特別嘅combination🙉
評分🌕🌕🌕🌕🌑
鴨肝煎到外皮少少脆,入口即溶,超香超肥美🥹
有三隻醬點,每隻都各有特色,小編最鐘意咖喱~
評分🌕🌕🌕🌕🌕
3. 甜品:真空慢煮芝士士蛋糕🍰
評分🌕🌕🌕🌕🌗
4. 龍蝦汁北海道珍寶帶子意粉($198)
北海道帶子煎到外皮少少焦脆,內裡仲未完全熟透(唔洗驚🤣店家話咁樣先keep到帶子最佳嘅口感同味道)
帶子超鮮甜,又勁大粒😍兩粒完全唔夠喉呀!
呢個同牛角包一樣都係龍蝦汁😂個汁都好鮮美,好重海鮮味,撈埋蟹籽都唔錯~
評分🌕🌕🌕🌕🌗
5. 有氣紅提子汁($36)
呢間嘅果汁全部都係本港或者歐洲進口,天然無添加糖同防腐劑🥸
提子汁嘅甜味飲得出係原汁原味,少少似葡萄酒,好天然嘅味道👍🏻
評分🌕🌕🌕🌕🌕