2021-05-17 72 浏览
之前喺網上見到荔枝角新開左一間宮廷風嘅cafe,估唔到原來元朗都有分店,所以今日就去咗試!.芒果青提子忌廉法式班戟$68 +雲呢拿雪糕$10Crepe好大份,有朱古力漿同芒果漿調味。上面鋪面芒果同埋青提子,同埋吱咗勁多cream。水果食落都好甜,而cream反而又唔會好heavy同甜,兩樣夾埋啱啱好。特別鍾意佢表面有啲椰子片,食落脆脆的♥︎另外亦都可以加錢要雪糕,冰火交融口感更佳( ˘ ³˘)♥.北海道刺身帶子配夏日西瓜青瓜沙律$88呢幾日天氣咁熱真係完全唔想食熱嘅嘢,食沙律就啱啱好( ͡° ͜ʖ ͡°)刺身帶子表面微微煎香左,同用着黑椒調味,令到味道更突出,但又唔會熟到食唔出係刺身❣︎雖然個名係青瓜沙律,但係原來都有好多蔬菜,配埋又甜又多汁嘅西瓜一齊食碟啲嘢幾開胃!.香蒜辣椒伏特加煮鮮馬拉蜆$98呢碟比我想像中嘅更加好食!食落帶酒香但其實唔係太食得出辣椒味,反而有一陣甜甜地嘅味道,但同蒜味又好夾!蜆嘅份量都ok,大大隻,係個湯度浸完好惹味!.西柚檸檬梳打$46外表幾靚,飲落亦都幾有果味,有一大片西柚♥︎好消暑!.總括而言:crepe幾出色,咸食味都正常。環境其實都幾靚,走宮廷風,係一間幾特別嘅小
芒果青提子忌廉法式班戟$68 +雲呢拿雪糕$10
北海道刺身帶子配夏日西瓜青瓜沙律$88
香蒜辣椒伏特加煮鮮馬拉蜆$98
西柚檸檬梳打$46
外表幾靚,飲落亦都幾有果味,有一大片西柚♥︎好消暑!
總括而言:crepe幾出色,咸食味都正常。環境其實都幾靚,走宮廷風,係一間幾特別嘅小店♥︎不過因為我夜晚去所以餐廳燈光比較昏暗,如果想影到嗰種純白tone嘅打卡相,建議日頭嚟!