2019-09-03
今日同媽媽去左食極尚大瀛喜日本料理,同大家推薦幾樣值得一試既食品食放題點少得食刺身,刺身方面極之推薦北海道帶子,顏色非常白透,食落更入口即溶,一d腥味都冇,食多幾件都唔膩,不蓋係本店超人氣之選鍋物方面推薦雪花牛肉鍋,鍋入面既牛肉份量好足,叫一次都夠兩三個人食,個湯係壽喜燒湯,唔會太甜,配埋豆腐金菇娃娃菜,好似打左個邊爐咁滿足!串燒方面鐘意食牛舌既朋友有福啦,牛舌燒得幾好,唔會太un,個味道都唔錯。鹽燒海蝦都一定要試,雖然佢d味都係個殼到,但入面既蝦味道好鮮,唔會一d味都冇甜品方面中西式都有。中式方面有木瓜雪耳糖水,木瓜味好足,可能因為我平時鐘意食甜野,我覺得糖水可以再甜d,平時鐘意食野冇咁甜既朋友應該會好岩。西式方面推薦楊枝甘露布丁,布丁入面有柚子肉同西米,味道非常正宗,好好食呀值得一讚既係呢間放題既上菜速度都幾快,漏單問題亦都唔大,比起其他放題店黎講完全係小問題元朗人想食放題唔洗去咁遠呀