2019-10-14
餐廳做緊promotion,198蚊就有海鮮粥底火鍋,包括廚師挑選嘅兩款時令海鮮,自選五款時令海鮮以及八款配料,認真抵食。刀貝,刀貝肉身非常飽滿,爽口鮮甜。 新鮮鮑魚,鮑魚放上枱嘅時候仲喺度扭動緊,新鮮嘅鮑魚肉質果然零舍彈牙。薑汁皮蛋貢丸,見到餐牌有呢一樣咁特別嘅丸即刻二話不說嗌嚟試下,貢丸入面包住嘅係薑汁同埋皮蛋,一口咬開薑汁爆漿而出,估唔到薑味同貢丸係咁夾。極上牛柳粒,牛柳粒牛味香濃,將佢淥到七成熟,咬開裏面個心重係微微嘅粉紅色,就最好食喇。炸魚皮,炸魚皮極度香脆,就咁食又得,放落去淥幾秒索盡鮮味先食亦得。鮮萵筍,特登揀咗呢一個唔係咁多地方有得嗌嘅鮮萵筍, 我鍾意將佢錄到半熟,外面夠腍,但係裏面依然保持住爽脆。
刀貝,刀貝肉身非常飽滿,爽口鮮甜。