2021-05-16 228 浏览
🍻🍖第一次写食评,因为间餐厅好抵食,正所谓性价比好高,要比个佢都唔够🥳🤣➡️D.E.A.R.DEAR stands for Drink Eat And Relax🍺位于元朗后街嘅佢,价钱非常实惠🤣个名嘅态度都好符合香港人要抖抖嘅日常🥲*咸猪手🍖抵到飞起😂😂母亲节个日都系$188有猪手 送6支330ml蓝妹light🍻于是就同屋企人啤啤佢🤣猪手嚟讲 我觉得肉质够松软 皮都算脆 唔错 但味道就真系偏淡😗个sauce非常奇怪😂完全唔知想点 但叫佢俾mustard又好呛鼻😂太淡味配酒有啲寡😲最好系 旧肉有预先切好晒 唔会要我哋自己切咁辛苦 份量都几大吓~*烧猪肋骨🐖又系好抵😂$198 有个ribs 加两杯大黑啤~黑啤重麦味~Ribs虽然见佢得4条骨,但好厚肉,份量一样唔嘢少🍖味道都系偏淡 但呢个就稍重bbq sauce嘅味肉质都系好够稔 唔会韧 但就唔系爽口个种自己就觉得佢有少少偏甜 但都系可以重味啲😂(可能我重口味🥱)*北京填鸭pizza 🍕个日发现原来烟鸭胸加甜酱就系北京填鸭🦆佢系薄批底 几脆口 芝士够重手咁多个入面我觉得呢个最够味!新鲜焗好出嚟配啤酒很爽🥳*辛辣炒牛舌系七味粉😂okay 啦
佢都唔够🥳🤣

➡️D.E.A.R.

*咸猪手🍖

德国咸猪手

*烧猪肋骨🐖又系好抵😂
$198 有个ribs 加两杯大黑啤~
黑啤重麦味~
Ribs虽然见佢得4条骨,但好厚肉,份量一样唔嘢少🍖
味道都系偏淡 但呢个就稍重bbq sauce嘅味
肉质都系好够稔 唔会韧 但就唔系爽口个种

烧猪肋骨

*北京填鸭pizza 🍕
个日发现原来烟鸭胸加甜酱就系北京填鸭🦆

佢系薄批底 几脆口 芝士够重手
咁多个入面我觉得呢个最够味!
新鲜焗好出嚟配啤酒很爽🥳

*酥炸生蚝🦪
冇咩特别 但蚝系大只嘅

酥炸生蚝

————————————
一句讲晒 抵啰😂钟意同朋友或者屋企人倾吓计啤啤佢 真系唔错嘅选择 啲位阔落好坐 啤酒抵饮 又多小食选择🤙我见佢墙啲promotion仲有写话happy hour 有两个钟头任饮都系$100 小食仲半价🥵
Openrice book枱仲有9折添🤣
咁热大家都可以去啤啤佢啦
(唔建议劈呀 呕巧辛苦🤮)
〰️〰️〰️〰️
#元朗美食 #元朗 #西餐 #bar