公司附近新開左間台式飲品+麵包店,見上星期五有買一送一優惠,就拉埋同事lunch time後一人一杯嘆一嘆!我叫左杯芋頭奶,唔知會有cream係面頭,超哂quota啦今次!不過杯芋頭奶真係幾正,啖啖芋頭肉,只可惜冇得揀冰度同甜度,飲到後期啲冰溶哂就好啖味。另外試飲左兩啖同事嘅橙花甘菊,睇住佢即場焗茶,茶香味幾出,不過覺得熱飲應該好飲啲!係等飲品期間見到有新鮮麵包出爐,雖然價錢有啲貴,但新鮮麵包嘅吸引力太大啦,就帶左一袋麵包番公司同同事happy share。本來想買兩個,當日買兩個包類有8折,不過袋包好多塊又厚,怕食唔哂會浪費,都係試左味先。雖然下午茶三點三先食,都出爐左兩個幾鐘,但仍然好香軟好食。

2019-01-18
5 分钟 (外卖自取)
下午茶