2025-02-27
呢間石磨樂豆係新加坡過江龍,香港有自己既廠房,信心夠晒保證之餘而且menu款式會定期轉換menu一次例如今期新品有呢款茉莉豆乳凍、川貝枇杷膏豆腐花等等…鋪頭咸點甜品都有,飲品甜品都照顧得到,岩晒樣樣都想試既我。蝶豆花茉莉豆乳凍 $24 (期間限定)打開蓋已經有陣茉莉花香,豆乳凍質地似奶凍咁,但入口creamy ,有香濃既茉莉花香,但又有豆味,唔會互相搶味,重點係大大碗,性價比非常高。黑白芝麻豆腐花 $28豆腐花口感香滑唔嚡口,配埋芝麻糊食都唔需要比鋪頭提供既糖水,芝麻糊又夠杰身,每一口豆花都可以卦滿芝麻糊。奶蓋芋泥小丸子 $39小丸子形狀好似珍珠咁,唔會太大粒,口感又夠晒煙un ,配上順滑既芋泥,每一口都非常滿足。可以由頭到尾都飲到芋泥蓉抹茶紅豆小丸子豆乳 $49抹茶味非常濃厚,首先試到係抹茶味,之後會啖啖豆乳味,但吞完又有返茶既回甘味,非常有層次,再配埋粒粒紅豆,呢杯真係抹茶控要試。
蝶豆花茉莉豆乳凍 $24 (期間限定)
黑白芝麻豆腐花 $28
奶蓋芋泥小丸子 $39