2019-06-26 110 浏览
今晚難得早左少少放工,就特登入左元朗接埋媽咪收工順便一齊食dinner。因為媽咪想食海鮮粥,見到之前有食評話就呢間泰豪燒有得食砂鍋粥,仲有食串燒,可以滿足曬我地兩個人既願望,就決定試一試。我地揀左個2人套餐,包括兩款海鮮既砂鍋粥同6款串燒。佢地既海鮮日日都唔同款,我地聽到老闆話今日既膏蟹好靚,頂曬膏,所以我地都即刻加少少錢轉膏蟹同鮑魚。等左一陣,當一大煲海鮮粥上黎個陣,我同媽咪對眼都真係發光。首先,份量真係十足,2個人食起碼最少有3碗。而且,最有誠意既係海鮮好新鮮,夠曬足料。D膏蟹紅卜卜真係無呃我,頂曬膏。而且見到唔少鮑魚切件,兩樣加埋超級鮮甜。值得一讚係佢唔係就咁普通白粥做粥底,而係加左冬菇同上湯,所以食落好鮮味,我下次一定會再點!另外,d串燒都非常唔錯。我地因爲食到飽飽地,所以主要都係叫蔬果類。雞翼燒得香口,入面都有肉汁唔會太乾,加埋蜜糖同孜然粉,相當好食。我地加左廿蚊轉2隻生蠔,都算大隻,略嫌太多蒜有少少蓋左生蠔既味道,如果落返少d就更perfect。我覺得最正既係燒粟米,好有驚喜,有好香牛油味,燒得岩岩好,我同媽咪都讚不絕口,下次一定會再點!總括黎講,呢間鋪值得推薦同會再黎,環

總括黎講,呢間鋪值得推薦同會再黎,環境舒服同埋夠曬貼地。
去開元朗想食串燒或者海鮮砂鍋粥既朋友可以try try!