2022-12-28 10 浏览
今日嚟元朗雞地食燒肉,呢度地方好大,樓底夠高非常通風,梳化位都好舒服,裝修都幾型格~ 我有選擇困難症,所以直接叫咗套餐~B-mix 沙律🥗- 沙律菜新鮮爽脆,配上黑油醋汁好開胃- 前菜有牛蒡同醃蘿蔔,酸酸地好開胃,口感爽脆B-mix 井飯🍚- 井飯加咗溫泉蛋,紫菜,三文魚子同味素,撈埋一齊好夾- 飯底比較濕,我自己比較鍾意食硬身啲嘅刺身三點盛- 包括八爪魚🐙, 赤蝦🦐,帶子,整體幾新鮮- 特別係帶子好厚身好鮮味時令海鮮三盛盤- 包括鮑魚,廣島蠔,帶子- 鮑魚洗得好乾淨,已經去晒內臟,肉質好新鮮,一路燒嘅時候都見到佢喺度郁- 🦪廣島蠔配上牛油蒜蓉🧄好香,廣島蠔都好肥美- 帶子好鮮甜,燒完之後都可以保持juicy肉類拼盤- 薩摩赤雞腿肉肥瘦適中,肉質細嫩- 安格斯牛小排油脂分布平均,肉質細嫩- 安格斯牛粒牛味濃郁,口感結實- 厚切牛舌心爽口juicy 🍠野菜盤(甜薯,冬菇,南瓜)- 南瓜同甜薯好香甜- 冬菇都幾厚身🐙椒鹽墨魚咀- 墨魚咀口感好爽口好Q彈,非常有咬口又唔會韌- 炸到金黃色好香,香脆惹味脆炸芝士魚腐- 外皮炸得好香,咬開魚腐會流出芝士

B-mix 沙律🥗
- 沙律菜新鮮爽脆,配上黑油醋汁好開胃
- 前菜有牛蒡同醃蘿蔔,酸酸地好開胃,口感爽脆

B-mix 井飯🍚
- 井飯加咗溫泉蛋,紫菜,三文魚子同味素,撈埋一齊好夾
- 飯底比較濕,我自己比較鍾意食硬身啲嘅

刺身三點盛
- 包括八爪魚🐙, 赤蝦🦐,帶子,整體幾新鮮
- 特別係帶子好厚身好鮮味

時令海鮮三盛盤

- 包括鮑魚,廣島蠔,帶子

- 🦪廣島蠔配上牛油蒜蓉🧄好香,廣島蠔都好肥美
- 帶子好鮮甜,燒完之後都可以保持juicy

肉類拼盤

- 薩摩赤雞腿肉肥瘦適中,肉質細嫩

- 安格斯牛小排油脂分布平均,肉質細嫩
- 安格斯牛粒牛味濃郁,口感結實
- 厚切牛舌心爽口juicy

🍠野菜盤(甜薯,冬菇,南瓜)
- 南瓜同甜薯好香甜
- 冬菇都幾厚身

🐙椒鹽墨魚咀
- 墨魚咀口感好爽口好Q彈,非常有咬口又唔會韌
- 炸到金黃色好香,香脆惹味

脆炸芝士魚腐
- 外皮炸得好香,咬開魚腐會流出芝士