2024-03-10 886 浏览
大埔中心附近有家店可以一次过满足烧烤跟火锅!开业已经很长时间,但我们迟迟未试。一个价钱,花茶饮料自由配,还有炖汤、热炒、蒸点、小碗、炸物,近百款火锅烧烤配料随便选,也有即切鱼生寿司卷物,几个大冰柜的甜点,升级还可以有海鲜/雪花冰。花茶部超多款,可以自己拎茶壶热水冲,照顾到我呢啲唔中意系咁饮汽水既人。饮品区超多,啤酒都可以任饮,另外仲有一个位揾唔冻既,老人家唔饮得冻既都岩,好体贴。寿司卷物为主,很多都有沙拉酱调味,另外旁边还有即切鱼生,可以拣自己想食既再请师傅帮忙。熟食区除左小炒,炸物外,呢个位摆满一碗碗劲吸引既蒸蛋,碗仔翅,汤包等等,精致可爱到样样都想试。仲有点心,我食左个虫草花蒸烧卖,一笼一粒,又系唔怕你一次过食饱可以慢慢试好多。其实出面有中汤西汤随便饮,但我见有炖汤㖞,身为汤师奶即刻试左,超够味,碗入面既足料,猪肉都好滑。肉食区有几十款,鸡翼/牛肉/猪颈肉/羊肉/猪扒/牛扒/羊扒.. 每款都有两三款味或无调味既用黎打边炉,好洗干净企理。火锅汤底自己选择,同老公讲好似便利商店既自由斟,贪心既可以好似我地咁拣呢款煲,咁就可以一次过拎两个汤底。其实仲有海鲜部,但我地怕太饱无升级,见隔离枱

其实仲有海鲜部,但我地怕太饱无升级,见隔离枱成条䲝鱼拎番去烧,超正!

就系咁,老公一个火锅胃,老婆一个烧烤胃,坐在一起,大家各忙各喜欢的,吃自己喜欢的,一起谈天说地,是今年幸福的元宵节。

2个钟既放题食完几转已经好饱足,两个大甜点柜再慢慢拣冰点,埋单两位都只系$524! 原来星期五晚无加价架 ,同星期一至四一样。
2024-02-23
用餐时段