2015-01-30 323 浏览
今晚同媽媽撐枱腳,7點左右來到,好多位唔洗等,so good。餐廳地方寬敞,我很喜歡佢藍白色的主題和泡泡吊燈,有點希臘風情,坐位都幾舒適。店員推介二人餐,但我和媽媽偏細食,最後決定叫一個set dinner加散叫一個餸share。晚餐我選了滷水拼盤肉燥飯$65,個餐包一碗湯或小食同一杯飲品。金銀菜豬骨湯(3/5 stars),媽媽話味道不錯,但飲到有味精。香菇肉燥飯(4/5 stars), 肉燥汁很多,濃味不太咸。滷水拼盤(5/5 stars), 份量十足,一個女仔一定食唔晒,裏面有雞亦兩隻,豆腐兩件,糖心蛋半隻,牛三件,茄子三件,底下仲有一堆椰菜絲同豆角,全部都滷得好淋好入味,不過牛同椰菜吸晒d滷水汁,咸咗少少,但整體來說是不錯的,值得推介!另外再從主餐牌中選了一個香蔥惹味雞(例)$49 (3/5 stars), 出乎意料之外,這個原來是個冷盤!由於餐牌上無寫,所以我一直諗住係熱的。雞肉很嫩滑,但有兩三件實在太生,有血水,我唔敢食,個汁亦都太“傑”,扣分。熱珍珠奶茶,面層泡沫很滑,珍珠煮得太耐所以唔彈牙。

set dinner

金銀菜豬骨湯

滷水拼盤肉燥飯餐

蔥油惹味雞

熱珍珠奶茶

熱珍珠奶茶,面層泡沫很滑,珍珠煮得太耐所以唔彈牙。
2015-01-29